Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag bara undrar

 

Var ska jag sätta fötterna nästa gång

mellan krossat glas

och betong

vem ska vakta barnen när himlen faller ner

i en värld som denna

 

Hur ska jag kunna vara både väggar och tak

med mina bara armar

och Bamse sticker Lille Skutt i ryggen

vem kan man lita på

i en värld som den här

 

När kommer nästa härdsmälta få himlen att blöda

förgöra världsdelar med sitt regn

förgifta gräset och vattenhålen

hur ska man leva då

 

Jag bara undrar

var vi är på väg

 

 




Fri vers av Ensamma mamman
Läst 292 gånger
Publicerad 2006-08-04 16:16



Bookmark and Share


  Agnes
Smärtsam läsning! Berörs speciellt av //..vem ska vakta barnen när himlen faller ner//. Lite av den känslan har vi väl alla upplevt som har barn. Den gnagande oron.
Starkt och välformulerat!
2006-08-04

  Sanningsägaren VIP
jag känner igen mig
i dina tankegångar
ett sätt att tänka som kommer
på ett helt annat sätt till en
när man blir förälder
tack för skrämmande och tankvärda rader
/Åsa
2006-08-04

  Christer VIP
kan ibland kännas som en befogad undran

"vem ska vakta barnen när himlen faller ner"
den frasen tar jag med mig

/c
2006-08-04
  > Nästa text
< Föregående

Ensamma mamman
Ensamma mamman