Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Mod, lilla tonåring!


Jag vill börja om

Jag vill vara tretton år igen
men utan att blygt gömma mig
när kompisarna ringer på
och frågar om jag ska med på disco
jag vill dansa!

Jag vill vara fjorton år igen
men utan att gömma mig
i bylsiga tröjor
så ingen ser mina fula bröst
jag vill lysa!

Jag vill vara femton år igen
men utan att sitta ensam i timmar
vid ett gammalt ostämt piano
påhejad av en tant
jag vill spela!

Jag vill vara sexton år igen
men utan att läsa alla läxor
till sent på kvällen
och gå upp och plugga klockan fem
jag vill skriva!

Jag vill vara sjutton år igen
men utan att bli pussad på
och uppvisad som trofe
eller mogenhetsbevis
jag vill älska!

Jag vill vara arton år igen
men utan att vara rädd att välja fel
och fastna i fel bana
i universitetets tusen möjligheter
jag vill läsa!

Jag vill vara nitton år igen
men utan att tro att jag är vuxen
och utan att ta ansvar för mer än jag klarar av
och utan att vara gammal
jag vill leva!




Fri vers av Åsa Gustavsson VIP
Läst 541 gånger
Publicerad 2006-08-07 10:03



Bookmark and Share


    jagalskardig08
härligt, de orden tar jag med mig på vägen :) är iofs 20 år, men jag brukar försöka komma ihåg att jag inte villö se tillbaka på mitt liv o ångra... ångra att jag inte levde osv. toppenbra skrivet!
2006-08-09
  > Nästa text
< Föregående

Åsa Gustavsson
Åsa Gustavsson VIP