Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Och syrsorna spelar i oktober


Skymningen faller fortare när du stänger dörren.
Och flickan på glasberget blickar ned på en stad
som rustar för ännu en strid med timmarna efter tolv.
Och bankande hjärtan stänger in sig,  
med bara ekot av dess slag efterlämnat till de ensamma.
Men inatt sover de som jagar tröst sida vid sida
med de som lindar in sig i någon annans andetag.

Mörkret klär av mitt kvarter inatt.
Och pojken på månen viskar tystare än vanligt.
Ljuset från lamporna på strandpromenaden
stänker svartvitt omkring slingrande par
och ensamma dårar.
Men ikväll får bitterhet sova med det ljuva.

Själv struntar jag i att sakna för en gångs skull.
Sluter mina ögon och viskar något om att
äntligen förlåta.

Och syrsorna spelar i oktober.




Fri vers av Jessica Ewa
Läst 518 gånger
Publicerad 2006-09-27 22:59



Bookmark and Share


  Trubbel
gillar den här väldigt mycket. dina formuleringar är så vackra och bara helt underbara...

"lindar in sig i någon annans andetag" vackert och fridfullt på nåt sätt :)
2006-09-29

  Marlene Anna Linnéa
tycker om hur du skriver. det lägger sig ett lugn i mig när jag läst klart.. du skriver vackert och klokt, med en förståelse som går i hela texten.. tycker om hur du skriver.
2006-09-28

  Queen_of_Rain
Du hanterar konsten att skriva otroligt vackert och samtidigt så mycket tanke bakom! griper verkligen tag i läsaren!
2006-09-28

  Propella
Återigen slås jag av hur lätt du skriver, hur luftigt och flytande. Innebörden av dina ord slår en knut om mig; jag kan inte sluta läsa. Så sluta aldrig skriva.
2006-09-27
  > Nästa text
< Föregående

Jessica Ewa
Jessica Ewa