Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kyss.

Trevande steg efter steg över krasande gruset
i månskenets trädgård där vita rosor


fukten lägger dimslöjor
över ansade gräsrundlar
skuggorna leker
vid björkens dansande lövverk

där anas ett möte planerat
han med kravatten sig placerat
vinkar ivrigt med handen:
Här!

de sista trippande stegen som flöge en fågel lätt genom rymden
och rörde ej ängeln vid gruset ett grand eller drunknade ljudet
i längtans ljudlösa andetag

en suck förenar dem båda
nu är det bara vi två
andas den uppvärmda luft som de giver varandra
sökande öga och öga och läpparnas slutliga möte

en kyss har bytt ägare åter.




Fri vers av Åsa Gustavsson VIP
Läst 407 gånger
Publicerad 2006-12-09 22:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Åsa Gustavsson
Åsa Gustavsson VIP