Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

stilla viskar du död

 

Inatt pratar väggarna som vanligt

om dina stulna gester

om dina vilsna blickar

 

och du pratar som vanligt om döden

 

du fick en liten hund av mig igår

en mjuk dalmatiner

och du döpte den genast till Raiku

för att han också är död

fast på riktigt

 

jag stryker dina mjukblonda lockar

håller din hand i min

du pressar ansiktet mot min halsgrop

och gråten stannar inombords

 

varför tänker du alltid på döden

 

 




Fri vers av Ensamma mamman
Läst 443 gånger och applåderad av 4 personer
Utvald text
Publicerad 2006-12-16 02:33



Bookmark and Share


    Bellissima
Min dotter hade också en period när hon grät sig till sömns om kvällarna för att ingenting är evigt, och att hon insåg att det kommer en dag när mamma inte finns mer, och att hon själv ska dö. Det är en skrämmande insikt för ett barn. Och vi pratade, pratade, pratade... Tillslut sov hon gott igen. Vi pratar fortfarande om döden och vad som händer efteråt mellan varven, men nu utan ångest.
2009-01-28

  Smultris
ATTANS... så bra skrivet.. medryckande och känslosamt.

Tolkar det som du skriver om en son (om du nu har en).. och det gör läsningen ännu smärtsammare...
2006-12-16
  > Nästa text
< Föregående

Ensamma mamman
Ensamma mamman