http://www.poeter.se/viewText.php?textId=363620
tack Smålandspåg

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

hennes och hans
http://www.poeter.se/viewText.php?textId=363620
tack Smålandspåg




Hennes och hans

 

Hon ville förklara hur skuggorna skenade
över järnvägsspåren i korsningen
mellan hennes liv och hans

Och hur utsikten från hennes sovrumsfönster
alltid skrämde vettet ur hennes kärlek
och förvandlade sagan till galenskap

Hur allt det vita alltid blev svart
när det skulle vara som vitast

Han ville berätta hur längtan var det enda
som blev kvar i ett härjat vacuum
mellan hans värld och hennes

Och hur nätterna sträckte sig ut och svalde hans dagar
när tystnaden skrek i hans öron
och stank av billig bourbon och bitterhet

Hur det svagaste i honom
blev starkare utan henne

Hon ville berätta om skälvande brännande dagar
och om sylvassa spegelskärvor 

Han ville berätta om trottoarernas avgrundsdjup 
och hur han föll när han stod still

Men det enda som hördes över takstolarna den kvällen

var farväl




Fri vers av Jessica Ewa
Läst 602 gånger
Publicerad 2007-02-26 22:44



Bookmark and Share


  ordterroristen
djupt betagen, för mig hade bara de två första verserna varit nog. De var sjukt vackra, men även det andra *bokmärkt*
2007-03-09

  Propella
Nu blev jag kär *ryser*
2007-03-02

  Jessica Ewa
Tack Jer för tankar och kommentarer!
2007-02-28

  Jer
Innehållet i detta är hur bra som helst, mitt intresse fängslas från början till slut. Gillar den, speciellt \"om skälvande brännande dagar\" och \"om trottoarernas avgrundsdjup\". Fint! Sagan fick tyvärr en något förväntad avslut. Kul samarbete!

Kritik vill du/ni få också...?

Lite kliché här och där ibland, t.ex. \"sylvassa spegelskärvor\" och \"stank av billig bourbon\". Tycker också att tredje och sjätte stycken är svag, överflodig i jämförelse med helheten. Behövs de undrar jag?

Ang. formateringen skulle jag ville se hela \"hennes\" och hela \"hans\" håller ihop bättre, inkl. de sista, att de bryts ut bättre (t.ex. en extra rad retur) då kursiv funkar mindre bra här. Även det sista stycket ska stå ihop och för sig tycker jag.
Sista kursiven är klockrent!


2007-02-28


    Lillis
Jaså...ett samarbete till slut....hur länge blev han tvungen att tjata stumpan? ;) Men titta så bra det blev då!

Får man kalla det ert skötebarn? He he....*applåd*
2007-02-27
  > Nästa text
< Föregående

Jessica Ewa
Jessica Ewa