Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
46 o 52 det är troligen mer än halvvägs.


Halvvägs i livet...





Vi låtsas att vi inte märker det
hur livet sakta bit för bit går sönder
hur tanken på att flytta, börja om
och rensa, kasta bort, har börjat gro

Vi låtsas inte om att vi blir äldre
och inte orkar bry oss om som då
vi hinner ej men låtsas inte om det
och gnor och gnetar ändå på som få

Men mitt i omvärderingen av livet
där barnen flyttar från oss - som de ska
så finns i våra vaga diskussioner
i alla fall ett VI, och det känns bra

Så länge som vi vågar säga något
om drömmar som vi ännu går och bär
och rädslor om vad livet sedan bjuder
så vågar jag tro på att du är här

Och delar allt i långsamt sönderfall.
Då kan vi bygga nytt av det som rivs
och säger du ibland hur du vill ha det
så kan jag nog se till så att vi trivs.




Fri vers av Åsa Gustavsson VIP
Läst 253 gånger
Publicerad 2007-03-04 09:27



Bookmark and Share


  devilsangel
Detta tycker jag om! Vi människor har en förmåga att blunda och låtsas att vi har det bra när vi kanske egentligen vantrivs i vår situation och bara vill skrika rakt ut!!! Men vardagen är ju inte alltid underbar, det är ju så livet ser ut...Tack för bra läsning
2007-03-04

    ej medlem längre
Ack ja! Du får fram just DEN känslan! Den om att allt inte fortgår som vanligt. Att det kommer att ske stora förändringar längre fram. Men du ser ljust på just er tillvaro. Det är mer än många andra gör...
Förändringar är aldrig av endast ondo...*L*
Mycket bra skrivet!
2007-03-04
  > Nästa text
< Föregående

Åsa Gustavsson
Åsa Gustavsson VIP