Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Syrenvinter


Han svalde min sötma och grät novembertårar
på en balkong utanför Tornedalen när festen var över
Han tog i min oskuld med varsamma händer
och blundade för gravstensgrus under mina naglar

Vi reste ett monument för försummad förtvivlan
och slutade slå oss blodiga mot omvärldsstaketen
Två ensamma barn som aldrig hann ikapp sig själva
efter att fyrverkerierna slutat blomma
Och i brådmogen hunger ätit upp de brödsmulor
som skulle leda dem hem

Det var i den tid som andra kallade svart
då ljuset sakta letade sig in i våra bortglömda vårar
Och snön smälte isen runt våra lappade fingertoppar
när vi viskade våra mörkaste hemligheter mot natthimlen


Och dansade



 

 




Fri vers av Jessica Ewa
Läst 637 gånger
Publicerad 2007-03-08 23:37



Bookmark and Share


  Smultris
jag vet inte varför jag inte läst dig på så länge, jag har väl varit allmänt off här den senaste tiden... men jag läser dig nu... igen... och förundras över din förmåga med orden... du är så bra...

\"Han svalde min sötma och grät novembertårar
på en balkong utanför Tornedalen när festen var över
Han tog i min oskuld med varsamma händer
och blundade för gravstensgrus under mina naglar\"
2007-08-17

  Trubbel
åh... så vacker!
älskar ditt språk... vissa formuleringar är bara så underbara, så som:
\"och blundade för gravstensgrus under mina naglar\"
det andra stycket gillar jag allra mest... särskilt \"och slutade slå oss blodiga mot omvärldsstaketen\" omvärldsstaketen, vilket bra ord!
alla dina ord väcker så mycket känslor! riktigt fin text, som alltid :)
2007-03-09
  > Nästa text
< Föregående

Jessica Ewa
Jessica Ewa