Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En kompis ville skriva en dikt, men visste inte om vad, så jag bara kom på någon titel och tema (En gammal träpall, en dikt om vänskap). Sen ville hon att jag också skulle skriva en till henne. :)


En gammal träpall

När jag är trött,
behöver vila mig.
då finns du där.

Om jag behöver sträcka mig uppåt,
nå nya mål,
troget bär du upp mig.

I timmar kan vi sitta,
dela glädje, dela sorg -
dela allt!

Du har orkat mycket,
klarat mer,
mer än du trott.

Lite skamfilad och sliten, visst,
men värd att måla om, pyssla om, tycka om.
Värd att ha kvar för alltid!

Hade du sålts på Ikea,
då hade de fått pris för pallen Bella.

Men nu finns du bara i ett exemplar,
du,
min älskade vän!




Fri vers av Mickey Blue Eyes
Läst 358 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-05-19 13:06



Bookmark and Share


  ÅsaLena
Gulligt!
2007-05-19
  > Nästa text
< Föregående

Mickey Blue Eyes