Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rädslan för kärlek

din andedräkt mot min hals
och jag söker mig närmre
kommer aldrig närmre
än dina tårögda ögon
du såg aldrig in i mina
tveksamt analyserade du golvmaterialet
sneglade på mina händer
för att känna något annat
än pulsen i din kropp


änglarna talade om rädsla


det fanns sprickor i din själ
som du aldrig tillät mig att se
men jag såg igenom alla lager av rädsla
för dina ögon såg aldrig in i mina


du talade om hunger


du höll en barnakropp
så varsamt
jag önskade
att du kunde hålla dig själv
på samma sätt


jag talade om vädret


rummet blev mörkt
och jag bad dig tända
jag är ljusrädd, sa du
jag blev rädd för mörkret i dig
försökte hitta din puls
men den vek undan
så rädd för kärleken jag gav


änglarna talade om beskydd


jag tvättade dig ren från masker
men du gömde dig snabbt i nya
så rädd för att blottas i din skönhet
jag var rädd att du skulle gå
och höll dig hårt
långt in på natten


våra hjärtan talade om framtid


tiden är här, sa du
när du slog upp ögonen
morgonen gryr
och de svar du sökte
hittade du i min famn


mina armar talade om trygghet


men allt har sin tid
jag ger dig min tid


vänta, sa du




Fri vers av Linda A
Läst 441 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-07-15 23:30



Bookmark and Share


  Mattias Josephson
och så mycket du formligen skriker mellan raderna - och så subtilt att jag inte kommer nära - hur desperat jag än söker...
2007-08-10

  Mattias Josephson
du kan förmedla du! så starkt!
2007-08-10
  > Nästa text
< Föregående

Linda A
Linda A