Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

vintervit

 

ibland faller andetagen

liksom tyngda

och snöflingorna är sorgsna bitar

av en vilsen himmel

 

och träden är liksom allt annat

allra vackrast

när de är nakna

avskalade

och sorgmodigt står oklädda

inför ännu en vinter

 

ibland faller snön

precis som andetagen

när vi blundar

nakna

oförberedda

och vintern smyger in

 

 

 

 

 




Fri vers av Ensamma mamman
Läst 602 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2007-11-15 12:58



Bookmark and Share


    wildrosen
Mycket vacker....
2009-01-30

  Sländan
Tycker om den här massor! Återspeglar mycket av det som händer nu; snön, livet, det som betyder något. Hur naket det kan kännas när alla försvar rasat. Samtidigt hur vackert det kan vara. Ibland oehört kallt dock, när snön faller och inget skyddar...
2007-12-21

    © Birgitta Wäppling VIP
Vacker dikt med flera härliga formuleringar. Tyckte särskilt mycket om dina rader

\"snöflingorna är sorgsna bitar

av en vilsen himmel\"

och

...\"och vintern smyger in\"
2007-11-23

  Sanningsägaren VIP
jag har inget konstruktivt
att komma med
den är bara så
underbar
tack
skönt att se dina
ord härinne igen
/Åsa
2007-11-15
  > Nästa text
< Föregående

Ensamma mamman
Ensamma mamman