Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det var alldeles alldeles (för) nära...

 

 

Jag fumlade runt flera timmar

eller var det minuter?

Världen höll på att trasas sönder

Tog en tablett

sköljde ner med ett glas vin

Fann min oanvända köttkniv

tog en till tablett

ett till glas vin


smekte udden längst underarmen

rispade svagt svagt


tog en till tablett

 Rösten på ena axel vaknade till liv

viskade;

"det är inte försent, lägg tillbaks kniven"

 

 

så nära nära nära

att trycka hårdare och skära

 

Lade ner kniven på golvet

stirrade i intet

 

rösten på andra axeln vaknade åter

vrålade;

"allt är över, allt är försent

Det är ingen idé att fortsätta tro"

 

Blundade

Tog ett hårt tag i kniven

skulle precis hugga

då du dök upp

som en räddande ängel




Övriga genrer av Bissen
Läst 285 gånger
Publicerad 2007-12-03 18:16



Bookmark and Share


  aftermath
förbaskad tur att någon dök upp!
2007-12-04
  > Nästa text
< Föregående

Bissen
Bissen