Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Längtan efter kärlek

Det är såhär det är
och tro nu inget annat
att det som verkar verkligt
är bara bakgrunden till det
som inte syns men som är värt nåt

Allt det som heter reda
och pengarna på fredag
och kläder som är rena
och tavlorna på väggen
och mobilen i fickan

Allt det som man kan ta på
är ingenting mot tankar
och undringar, funderingar
och ledsamhet och jubel
och längtan, längtan, längtan!

Ta aldrig det på allvar
att någon har det stökigt
och fattigt och bedrövligt
och enformigt och ensamt
för det är inget viktigt

Det viktiga är det som
finns inuti nåns huvud
och blommor man kan drömma
och sånger man kan nynna-
Och längtan efter kärlek...




Fri vers av Åsa Gustavsson VIP
Läst 313 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-12-27 21:01



Bookmark and Share


  -Ulla Tilemo- VIP
Jag tycker om den här dikten. Rytmen är så härlig, och den har en optimism, den slår an en hoppfull ton hos mig. Längtan men utan vemodssorg. Applåd
2007-12-28
  > Nästa text
< Föregående

Åsa Gustavsson
Åsa Gustavsson VIP