Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om att bo i en liten by och klippa sig efter 18 år


Flickan med det långa blonda håret

Vem är jag
Fram tills för några dagar sedan var jag
"hon med det långa blonda håret"
Men "hon med det långa blonda håret" fins inte längre
Hon försvann för fem dagar sedan
Hon befinner sig nu i en soptunna
på en frisersalong i Ystad
Men allt det som hon egentligen var
Det som bara hennes vänner såg
Var finns det
All hennes glädje
Hennes livsmening
Var finns den
Var finns flickans själ
Klipptes den också bort
Satt den i hennes hår
Flickan går omkring i sin vanliga vardag
Precis som innan då hon var
"flickan med det långa blonda håret"
Men hon är inte den flickan längre
Den hon varit i 18 år har nu förändrats
Hennes hår är inte längre blont
Det är rött
Det är inte heller långt
Inte ens hälften av vad det varit
Flickan som alla tyckte om är inte längre flickan
Hon är ludret som ingen längre vågar vara ärlig mot
Alla ljuger för att inte göra henne ledsen
Alla ler och säger att det är fint
Men det är bara lögn
För ingen kan älska mig
om jag inte är precis som du vill




Fri vers av Nattsuddan
Läst 221 gånger
Publicerad 2008-03-01 02:14



Bookmark and Share


  IQ
Vem vill vara samma person hela livet ? Om man inte ändrar sig får man ju aldrig reda på om det finns en annan typ av människa man tycker bättre om att vara.

Jag gillar att vara ytlig och elak, det får mig att må bra!
Men egentligen är jag blyg och fånig..

Rött hår är alltid ballare än blont.
2008-03-03

  Larz Gustafsson VIP
Du är ingen Simson.
Och din personlighet satt inte i håret.
2008-03-01
  > Nästa text
< Föregående

Nattsuddan
Nattsuddan