Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vinter

 

En glittrande stad

Täckt av ett tunt lakan av snö

Ett lakan som får staden att glittra

En bitande kyla

Kylan som biter sig fast i den bara huden

Biter sig fast och färgar kinden röd

Den kyla som biter sig kvar

även efter att man kommit innanför dörren

Den höga och kalla luften

Den kalla luft som går ända ner i lungorna

Luften som är så kall

att det känns som att lungorna ska spricka

En gyttjig och grå stad har äntligen blivit vit och glittrande

Himlen har äntligen bytt färg

Istället för blysvart är den nu bländande vit

Istället för tunga regndroppar

faller nu små små fjuniga snöflingor

I alla fönster hänger stjärnor

 

Barnets oändliga väntan på julen tycks aldrig ta slut

Den ensames ångest kommer allt snabbare krypande

hotar att snart gå till attack 

 

Staden glittrar och jag susar fram på min cykel

Susar fram och fyller mina lungor med kall luft

Cyklar snabbare och snabbare

trots att det redan känns som att jag ska explodera inifrån

Bröstet hotar att spricka och mitt hjärta slår hårdare och hårdare

Slår hårdare för det vinterland jag så länge väntat på

 

 

 





Fri vers av Nattsuddan
Läst 204 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-03-01 04:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nattsuddan
Nattsuddan