Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ett varv till

Nu har de trampat varvet runt i grottekvarnens hjul.

Så fann de några skatter då för salighetens skull?

Sångerna som gråter dem till sömns i mörkan skog

ger de dem ljusa drömmar och ett hopp att snart är nog?

 

Den puls som slår, en andning hörs, och heta tårars blänk,

rösten darrar när de ger varandra tröstens skänk. 

Om skammen och om skulden krymt och inte tynger mer

så är det enklare att gå den väg dem livet sedan ger.

 

När äntligen de talat ut och lagt tillrätta det som var 

så går de lättade sin väg, gemenskapen är kvar.

Nu möter dem snart framtiden som utan lögner är

där allt är klart och rent och allt är nu och allt är här.

 

De hoppas ännu ofta på att finna vägen ut

som leder dem mot livets land och tryggheten till slut.

Men kanske måste kvarnen gå ännu ett litet slag. 

De kommer säkert fram till slut, men kanske ej idag. 

 




Fri vers av Åsa Gustavsson VIP
Läst 242 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-04-11 16:55



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Åsa Gustavsson
Åsa Gustavsson VIP