Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

jag ser det många gånger

väninnor som måste till slut

gå 




singel som singlar ner

Den stora stenen

 

Klippblocket som balanserade

ovanför ravinens kant

var så lätt att putta till med tåspetsen

men när den föll ner i gapet

ångrade han sig

 

Dånet var fruktansvärt

ångern överraskande

 

Därnere fanns hon

som han aktat så högt

 

I ett ögonblick såg han hennes värde

ville ge henne till någon

som kunde värna om henne

men mindes också vreden som brann

i hennes ögon den natten

 

Stenen föll obevekligt

snart blir han fri

ingen utväg allt för sent

 

Då fastnar den i helvetesgapet

en meter ovanför hennes huvud

med det tunna skallbenet

 

Nu vet hon varför hon måste

 

gå.




Fri vers av Åsa Gustavsson VIP
Läst 253 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-05-26 08:30



Bookmark and Share


  -Ulla Tilemo- VIP
Du beskriver tillstånd som är vardag för många. Att det måste gå så långt innan kvinnor ger upp! Män verkar göra det rent profylaktiskt!
2008-05-26

  Fredrik Stillesjö
Hej Åsa!

Stark text, tydligt budskap, metaforer som griper... hälsar vännen Fredrik
2008-05-26
  > Nästa text
< Föregående

Åsa Gustavsson
Åsa Gustavsson VIP