Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En andlig upplevelse när jag åkte helt själv till pappas hus. Det kändes som om han var där.


En far och dotters sista dans

Det var första gången helt själv.
Jag satt där i soffan och väntade på dig
Jag satte på musik och stod och började sakta gunga fram och tillbaka.
Helt plötsligt kände jag en vind, eller en hand som tog tag i min.
Du stod där framför mig.
Jag kunde inte se dig.
Men där var du.

Du drog mig ut på vardagsrumsgolvet
Du började gunga tillsammans med mig.
En sista dans, far och dotter.
Jag började känna att du grät.
Eller kanske inte hela du.
Det var mer din själ som grät över att inte ha din kropp.
Jag grät då med dig.
Far och dotter som tar sin sista dans.
Gråtandes över att de aldrig kommer att träffa varandra igen.

Du nynnade en melodi i mitt öra.
En melodi jag kände igen.
Men jag aldrg har hört.
Jag nynnade med dig i vår dans.
Gråtandes.

Jag orkade tillslut inte dansa mer.
Så jag la mig ner i din säng.
Samlade ihop saker som luktade som du.
Din kudde som nalle
Och din gamla tröja som snuttefilt
Du satt brevid mig och sjöng en godnattvisa.
Och helt plötsligt var jag liten igen.
Allt var bra..







Fri vers av Jules Blues
Läst 1290 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-06-17 22:50



Bookmark and Share


  teenagekicks
så vackert. gråter nu när jag läser det här.. tänker på min pappa som gick bort för snart 3 år sedan. Jag var också en gång ensam i min pappas hus, låg i soffan helt själv och grät.
Jag kände någon slags närvaro, det kändes som om han var där och tröstade mig.
2009-07-12

    miramari
"Samlade ihop saker som luktade som du.
Din kudde som nalle
Och din gamla tröja som snuttefilt"

Jag gjorde likadant efter jag hade förlorat min pappa. Satt och luktade på hans kläder, allt för att frammana minnet av min pappa.

Fin titel och en väldigt berörande text!
2009-03-18

    Översten
Jättevackert skrivet om saknad. Riktigt bra.
2008-06-17

  Therés
men gud vilken vacker text! Bokmärkt!
2008-06-17
  > Nästa text
< Föregående

Jules Blues
Jules Blues