Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
jag vet inte.


jag har sagt det förut

utanpå
är jag rosa och skör
en glad och skojig livsskulptör
men allt eftersom
allt eftersom
har mitt hjärta blivit till sten

inuti
är jag full av sprickor
inte röd och mjuk som andra flickor
där är Johan
Mathias
Niklas -
jag kan nämna dem alla vid namn
varje bit av mitt hjärta som brustit

de kom de såg de segrade men ingen inkasserade vinsten de bara låg ignorerade såg bort gillade mig som en vän hittade andra erkände först senare somliga älskade somliga lekte somliga brydde sig aldrig från början
och där
stod
jag

jag skulle gett varje del av mig själv
varje svaghet, varje skratt
jag skulle visat alla skäl till att jag älskar mig själv
om någon bara gjort detsamma

varje gång jag öppnat mig har de slitit ut varenda del granskat pillat gjort mig galen bollat kastat mosat krossat ätit klippt av sparat slängt förnedrat skrattat
och jag
har
fått
nog

det känns som jag sagt det förut
fast kanske
nej

jag har sagt det förut

tragiskt




Fri vers av kärleksbarn
Läst 542 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2008-07-30 02:44



Bookmark and Share


  ulli
"jag skulle gett varje del av mig själv
varje svaghet, varje skratt
jag skulle visat alla skäl till att jag älskar mig själv
om någon bara gjort detsamma"

helt underbart skrivet. jag känner igen mig i vartenda ord.
så sorgligt men ändå fullt av kraft. så vackert sorgligt på något sätt.
Annorlunda och vacker personbeskrivning.
2008-11-20

  Staffan Welroos VIP
riktigt snygg text! *applåd*
2008-08-12

  KevinBroberg
Fy, fyfyfy!

Fyfan vad bra.

Ditt sätt att placera orden gör mig galet nöjd,
känner igen mig något så fruktansvärt mycket i det du har skrivit.
2008-08-01

  Hanni
Den här vill jag läsa om och om och om igen.. För varje ord jag läser, kryper det längs huden, andas in känslan och det sätter sig bredvid hjärtat och berör. denna känns! Riktigt snyggt!
2008-07-31

    LadyFool
de kom de såg de segrade men ingen kasserade vinsten de bara låg ignorerade såg bort gillade mig som en vän hittade andra erkände först senare somliga älskade somliga lekte somliga brydde sig aldrig från början
och där
stod
jag


riktigt bra stycke med fart.. gillar även sättet slutet är skrivit på.. brabra
2008-07-30

  isidore
både det bästa syret som finns att andas i den här skitiga världen, men samtidigt en kompakt mycket lyckad helhetskänsla. hur bra som helst!
2008-07-30

    Nicklas VIP
Väldigt naket, du öppnar ditt inre här.
Jag kan känna igen mig delvis, i att vara i din situation. Det är hemskt.

Vacker som en ängel är du, utifrån det jag kan se.
Lika vacker, om inte ännu vackrare är din insida, utifrån det jag läser.

Kanske låter sliskigt, inte menat så. Utan det är bara det jag tycker.

Hoppas du finner någon som kan läka alla dina sår, dina brustna vingar. Någon som förtjänar dig och ditt hjärta.
2008-07-30
  > Nästa text
< Föregående

kärleksbarn
kärleksbarn