Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kvartal III

 

 

någonstans i Östergötland

hur skogen doftade

vått och av halvförmultnade löven

vinka till bonden utan att våga be om

att få åka med i stora traktorn

 

barnsliga samförståndsfnisset

 

kvällsregn, skratt från huset

Maria och Singstarbesattheten

titta ut över sjön i stjärnnatten och fantisera

bortom diset, nya världar

du hållande, 

mig vid ytan i femtongradiga vattnet

 

samförståndsblicken

 

- här hemma fanns någon jag borde lära mig älska;

men du fällde som förut

motståndet i mig

 

 

dagen efter, det obligatoriska telefonsamtalet med syster

om att ljuga för sin dagbok

för att berättiga sina val

 

och att jag för första gången satt tillräckligt nära mig själv

för att höra vad jag sa

 




Fri vers av Elin S
Läst 368 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-09-08 20:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Elin S
Elin S