Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Så kan det kännas att tillhöra "fel" skikt i samhället idag. Det blåser snåla kalla vindar i vårt land. Vill gärna ha åsikter på hur jag kan förbättra texten...


Hej borgare är det upp till kamp?

Jag har mitt kungadöme av Murphys lagar
Jag är den som kommer sist

Jag är den beska oljiga eftersmaken på ditt väldekanterade dyra vin
Jag är din bleka kopia på hötorget

Jag är misslyckandets moder
Det är jag som är din parasit


Hej borgare, jag är er eviga gäldenär


Men också någon måste offra sig för konsten

käre vän det är jag som driver på
med kugghjul på mina axlar likt atlas

det du inte ser
åstadkommer jag

det du inte hör
dirigerar jag i takt

det du inte känner
är mig väl bekant

Jag skulle kunna vara din syster
jag skulle kunna vara din hustru
jag skulle kunna vara din moder

men kära borgensman
lotten föll på någon annan

Hej borgare, jag är er eviga gäldenär




Fri vers av Allica
Läst 494 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2008-09-15 10:13



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Man kan aldrig förbättra en text.
Den är som den är.
Huvudsaken är att du är nöjd med den.
Det är min åsikt.
Jag tycker den är bra. Radikal. Slagkraftig.
2008-09-15
  > Nästa text
< Föregående

Allica
Allica