Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Maskrosvärlden

 

Vad hände med min värld?

Min värld med grönt gräs och gula maskrosor

Min värld av naket hoppande genom en vattenspridare

Var tog min värld vägen?

Min värld med långa sommardagar

Dagar med sol och bad

 

Vem störtade min värld?

Vem bestämde att den inte längre var trygg?

Att den helt plötsligt skulle vara mörk och kall

Att min värld skulle vara hård och omänsklig

Fylld av faror som hotar

"Hotar min värld"

"Hotar mitt land"

"Hotar mig"

 

Hotar mig till den grad att jag måste begränsas

Att jag måste bevakas

Vem bestämde att det var jag som var hotet?

 

Hotet mot den maskrosvärld som nu är drömmen

Drömmen som övervakarna krossat

 

 

 

 




Fri vers av Nattsuddan
Läst 315 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2008-09-28 22:20



Bookmark and Share


  Ninananonia VIP
Bra!
Stark text!
2011-03-23

  kirsti j.
wow, shysst vändning där mot slutet..eller..det är som att dikten gradvis ändrar skepnad..i början tror man att man befinner sig i enbart den personliga sfären, barndomsminnen och livsbetraktelser..sedan mot slutet förstår man att det är politik och samhällsfrågor som är på tapeten..koolt..
det är som att citatet "det personliga är politiskt" blir fångat både i diktens innehåll och form!
bra budskap också! for once we agree politically!
2008-11-03

  aol
gillas bravo
2008-09-29
  > Nästa text
< Föregående

Nattsuddan
Nattsuddan