Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En vardag.


Surkärring

Den lätt surnade doften som omger hennes kropp

insvept i västar och koftor och rutiga halsdukar

och buren av nedhasade gråbruna stödstrumpor

vittnar inte bara om ett vittrande,

ett förfall eller hennes livs ökande lutning

mot ättestupans obeveklighet

utan fastmer om övergivenheten och sveket

av de nära relationerna för att inte tala om

den sista resten av stolthet som tackar NEJ

till duschhjälp och till tvätt och städning 

varannan vecka av NÅGON från kommunen

för hon klarar sig själv ännu, klarar sig själv.

Nästa steg liknar döden.




Fri vers av Åsa Gustavsson VIP
Läst 216 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-10-26 08:26



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
Det finns en värdighet...att inte ligga någon till last...det målar du en poetisk bild av här med dina ord
2008-10-27

  -Ulla Tilemo- VIP
Den här texten griper tag i hjärteroten.
Så många ensamma människor det finns, vi är nog många som inga anhöriga har. Om man läggs in på sjukhus och blir tillfrågad om vem som ska kontaktas får svaret bli INGEN. Svårt för många att sätta sig in i.
2008-10-26
  > Nästa text
< Föregående

Åsa Gustavsson
Åsa Gustavsson VIP