Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Övergiven gullunge.


Jag har vuxit sen du lämnade mig
och dockskåpet har fått byggas om både en och två gånger.
Ibland ber jag för dig,
i samband med att jag håller begravningar för flugorna på
fönsterbläcket.
"Gud bevara den trevliga farbrorn i det snälla huset, fastän
han inte orkade älska mig länge nog"
Jävla skitstövel!
Jag sörplar i mig nattvardsvinet barnlediga veckor och skyller
baksmällan på dig.
Underbart med trevliga syndabockar.
Jag saknar inte dina händer på min kropp
vänliga smekningar är tråkiga
och jag har roligare på ryamattan i vardagsrummet
med mig själv.
Du kom förbi i går
med en present under armen
"En liten uppmuntran" sa du
för att du är så duktig att leva själv.
Idiot!
Hur kunde du tröttna på mig?!
Jag som måste äta citalopram för att jag är
så liten och söt.
Jag som måste äta sömntabletter till natten
för att jag är förmycket helgon på dagarna.
Hursomhelst
jag kan leva utan dig
utan dig och ditt strukturerade liv.
Jag har iallafall en personlighet
det har jag läkarintyg på.




Fri vers av Maria Natasja
Läst 279 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2009-02-04 18:50



Bookmark and Share


  Connie
Du har DET!
2009-02-09

  Maria Zena Viklund
ja bättre en personlighet än ingen alls!
2009-02-04

  Carola Zettergren
Jädrar i min själ.. Alltså, somliga måste anstränga sig för den där personligheten!!! HAHA.. säger jag, vissa föddes med den!!!! Sparas så klart!
2009-02-04
  > Nästa text
< Föregående

Maria Natasja
Maria Natasja