Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du vill inte leva med mig.

Jag skulle inte bli allt för bekväm,
om jag vore du
och inte säga att du känner dig som
hemma!

Vissa nätter
lirkar jag mig ur
tvångströjan

och kan då berätta om
varför jag är
barnlös.




Fri vers av Maria Natasja
Läst 257 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2020-11-19 00:19



Bookmark and Share


  Horace
vi väljer nog alltid
den tvångströja vi
kan lirka oss ut ur
och det är bra, den
håller oss på plats
som ett fastspänt
bälte av trygghet
en kort stund när
vi vill vila, och
begrunda sorgen
men sedan ut och
inget kan stoppa
vår fortsatta dans
som är kampsången
dansad, på uråldrigt
obändigt vis

bokmärke!
2020-11-19
  > Nästa text
< Föregående

Maria Natasja
Maria Natasja