Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vad sälgen kan.

Tuiii, tuiii!
Hör ni, måsar, svanar, lom?
Tuiii, tuiii,
Hör ni, jag kallar, kom, kom, kom
 
Min pipa ljuder i nejden
och ljudet hörs långt över sjön
väcker kanske upp ejdern
som häckar därborta vid ön.

Tuiii, tuiii,
kom, kom, kom!

Jag sitter längst ut på en klipphäll
i solen med benen i kors
och spelar på min pipa av sälgträ
här på en matta av pors.

Tuiii, tuiii, tuiii!

Bland kaveldun och vass och ljusveketåg
ett svanpar har häckat i vår
nu kommer de båda flygande
vingspetsar vattenytan slår.

Tuiii, tuiii, tuiii!

Lommen svarar så ödsligt
och hest ekar svaret mot min häll
månntro får jag se en luftbalett
av måsar strax innan det blir kväll?

Tuiii, tuiii, tuiii!
En sälgpipsmelodi!




Fri vers av Åsa Gustavsson VIP
Läst 128 gånger
Publicerad 2009-02-07 16:10



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Åsa Gustavsson
Åsa Gustavsson VIP