Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I en annan kvinnas händer.


Likt en fjäril, tidig vår,
när rummen fylls av solen.
Flög hon in i våra vrår
där jag satt tyst i stolen.

Innan henne satt du stum,
och jag, orkade inte finnas.
Det dansade skuggor i alla rum,
och bara dåtid fanns att minnas.

Innan henne var mimiken stel,
och tårar föll på bleka kinder.
världen var skör och livet fel,
och vi var varandras hinder.

Jag minns att klockan gick mot ett,
just den gråmulna dagen.
När hon i mascara och röd korsett
fick dig att falla, fullt betagen.

Hon påminde om någon,i all sin glans,
en välbekant vacker kvinna.
Någon jag varit, men som inte längre fanns
och som inte gick att finna.

Hon stod för allt, jag en gång var
en blomma mitt i livet
kanske var det därför jag inte höll dig kvar
när du tog det första klivet.

Likt en fjäril, tidig vår,
när rummen fylls av solen.
Flög du ut bort från mörka vrår.
och jag reste mig ur stolen.







Fri vers av Maria Natasja
Läst 412 gånger och applåderad av 26 personer
Publicerad 2009-03-14 15:52



Bookmark and Share


    © Birgitta Wäppling VIP
Skrivet med stark känsla, med fint flyt och väl valda rim.
Applåder!
2009-03-17

  Rockalex
Att se

förstå sambanden

är att relatera
till verkligheten
2009-03-15

  hawkeye
Tycker mycket om denna, är ytterst svag för väl rimmade dikter.
2009-03-14

  Caprice! VIP
Du har många strängar på din lyra - denna klingar både spröd och stark. Till sist måste man gå - inte stanna kvar i vemodet. Bara dröja en liten stund...
Tycker väldigt mycket om den, Maria!
2009-03-14

  Marlboroman/Hg VIP
Visst är det underbart
när någon nyttjar pennan väl
och skriver eggvasst klart
rakt ur sin ömma själ.
Hg
2009-03-14

    MaryMo
Tillkortakommandets näst yttersta förlust. Suveränt skildrat, med fina rim! Bravo!
2009-03-14

  Larz Gustafsson VIP
En makalöst bra dikt, Maria Natasja!

Hälsningar: Larza
2009-03-14

  Carola Zettergren
Underbart ...stämningsfullt med själ, helt fantastiskt snyggt och välförfattat av dig!!!!Hundra miljoner applåder och sparas så klart!
2009-03-14

  Fredric
Vemodigt och vackert, vissa rader i texten är oerhört berörande.
2009-03-14
  > Nästa text
< Föregående

Maria Natasja
Maria Natasja