Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag sjunger för trubadurerna.


Jag satt berusad, med ett kvarglömt skratt,
som en filmstjärna i tamburen.
Som en sönderkysst diva i uppskuren natt
med kärleksdikter ifrån trubaduren.

Strumpebanden trasiga och kroppen mör,
utav händer som letat sig närmre.
Rinnande mascara i en doft av likör,
kunde jag ännu känna kroppars värme.

Rikemansflicka i övergivet hus,
med endast drömmar i madrassen.
Jag sökte spänningen i champagnens rus,
och hårdheten hos den undre klassen.

Blåmärken av vällust, blev till smycken på min hand,
märklig tanke, kanske man kan tycka.
Men i en värld där livet bara blommar nångång ibland,
blir även det smutsigaste en lycka.

Jag lever bara i deras händer, som kan vagga min själ,
och som kan sjunga mina sånger.
Jag lever bara för dem som klarar mitt farväl
och som aldrig känner ånger. För dem som aldrig känner ånger.














Fri vers av Maria Natasja
Läst 368 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2009-03-15 14:06



Bookmark and Share


  Gisela Nordell
Underbar poesi!
tycker trubadur
2009-03-17

  Marlboroman/Hg VIP
Den är så bra. Hade önskat att du "hyvlat till" formen en aning. MEN, den är så djävla bra. Känner igen så mycket. Som spyan i en Gucci-sko. Klockren!
2009-03-16

  Caprice! VIP
Önskar jag kunde leva så - bara för dem som klarar mitt farväl...
Du är fena på... vad ska man kalla det... avfärdanden kanske - nä, inte riktigt rätt men hittar inget bättre ord just nu. Älskar dina dikter. Ibland rasande, ibland lakoniska, ibland skörstarka.
Kram!
2009-03-16

  Ingmar Hård VIP
Krokusarna öppnar sina kalkar idag, för dig Natasja.
2009-03-15

  hawkeye
I'm amazed....
2009-03-15

    99knivesinside
"Jag lever bara för dem som klarar mitt farväl"

Fantastiskt!
2009-03-15

    Trast
Fastnar verkligen för denna. Fångar ngt intressant med rim dessutom. Bra gestaltning och ämne.
2009-03-15

  Carola Zettergren
Ja järnspikar, vansinnigt tjusigt det här, stämningsfullt och smäckat med vemodig tragik!!!!
2009-03-15
  > Nästa text
< Föregående

Maria Natasja
Maria Natasja