Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Till oss kvarglömda.


Stilnox och BUP

Min verklighet
finns långt ifrån
middagsbord
och dina
micro-poppade
popcorn.

Fyrtio steg
efter samhället
finns det Stilnox
på extrapris
och
betongbarn
som förklarar livet
hos BUP.

I min verklighet
suddas problemen ut
när man blir
idiotförklarad
som problembarn
med skilda föräldrar
och ett
brustet psyke.

Bakom min mur av
självförakt
och illa behandlade
bröder
hämtas en man på
bår pga hängning.

Min verklighet
finns bakom
alla rika socitetsbarn
som alltid placeras
först i kön
till skolmatsalen.
De som aldrig
har tänkt tanken
på självmord
eller att
spy upp
morgondagens mat.


Verkligheten är lätt
för de som blundar.

Som politikerna
rektorerna
och lärarna.




Fri vers av Jules Blues
Läst 469 gånger
Publicerad 2009-04-19 00:38



Bookmark and Share


  Dorian
All blir vi dömda
2009-04-19

  Bjarne Nordbö
Känner igen allt det där allt för väl. Men här hörs du och syns. Det är gott.
2009-04-19
  > Nästa text
< Föregående

Jules Blues
Jules Blues