Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sprungen ur er.


Jag är den yngsta dottern.
Ynglet i äktenskap två.
Född i lejonets tecken.
Jag är resultatet av ett
knull på behandlingshemmet och
baksmällan av nykterheten.

Jag är minstingen, lillasystern, överlevaren.
Friskast utav tre, sjukast utav två och
den som inte förstår att vara tacksam.
Jag är flickan som minns hur äckligt det var att växa
i moderlivet.
Hur jag tvingades trängas med
ångest,
törst och cigaretter.
Lukten av din moderkaka.

Jag är den yngsta dottern,
hon som ligger under bordet,
den som inte kan älska
i räddsla över att må bra.

Sötnosen med "dödslängtan"

Jag är hans dotter,
han som tiger och har mardrömmar
han som målar tavlor och har ärr.
Det tredje misstaget
hon som skonades.
Jag är utfyllnaden i tomrummet.

-Tyst! Säger han när jag frågar.
Det som inte syns, har aldrig hänt.

















Fri vers av Maria Natasja
Läst 408 gånger och applåderad av 33 personer
Publicerad 2009-06-10 01:03



Bookmark and Share


  Cosmic Johanna
Du är underbar på att skriva starka texter,

applåder för dem alla.

Denna är en stark biografi.
2009-06-14

    Patrique
En förträfflighet detta CV...av färg och sarkasm,egg och stilla tårar...rakbladsvasst som slagen på den tyske begravningsentrepenörens sorgekavaj...men man skönjer den mjuka önskan i att allt varit annat...

Gott att vara tillbaka i dina givande litterära salonger !
2009-06-12

  hawkeye
Ibland räcker orden inte till, your poetry is magic...
2009-06-12

  Carola Zettergren
ENASTÅENDE!!!
2009-06-10

  Mr Lindemann VIP
Ja, det känns lite som så att
det är fel ifall du finns till

Ifall man vill läsa det så

en miss händelserna som
gjorde att två av ett misstag
ville förenas
resultat: splittrad enhet blir till

gäller att greppa delarna
och försöka bli hel igen
i ett trasigt kosmos
2009-06-10

    FinnRaggarn
Att minnas det äckliga i moderlivet och lukten av kakan ,Ja ush vilka rader.

Tackar för känslorna
2009-06-10

  Fånga dagen
berör mig starkt dessa rader mycket bra
mvh Anna-Karin
2009-06-10

  mayhem and order
Jaha....så förbannat jävla ont det här gjorde då. Dito hade kanske räck som kommentar men det är futtigt i det stora. Jag svär lite till för hell yeah vad jag tycker om dina ord.
2009-06-10

  Gisela Nordell
du skriver så fint men jag blir ledsen
över dina ord..du är en vacker
prinsessa i poesins sagoland
ingen utfyllnad för människor
som inte förstår att uppskatta
ditt väsen
2009-06-10

    99knivesinside
Du skriver om mig här. Tack för det.
2009-06-10

  Maria Zena Viklund
du skriver så jag ryser, du är bara så lysande vännen!
2009-06-10

  Larz Gustafsson VIP
Du finns för att Gud ville det.
Du är inget misstag.
2009-06-10
  > Nästa text
< Föregående

Maria Natasja
Maria Natasja