Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Inte längre din dotter

 

Jag försöker vara en bra dotter

Har till och med slutat prata om hur jag mår

Slutat säga vad jag tycker

 

Men när allt blev för jobbigt

och jag vände mig till dig för stöd

När jag inte längre visste

När jag frågade vem jag var

När jag var vilse

bad om din hjälp att hitta tillbaka

 

Sa du att du inte tyckte om det jag skrivit

Att du raderat dikten

Raderat alla mina tankar

För att du tycker att jag är elak

 

För allt handlar om dig

Jorden kretsar kring dig

För när två rader

av min långa dikt handlar om dig

Handlar plötsligt allt om dig

 

Att dikten egentligen handlar om mamma

spelar ingen roll

 

Men allt handlar inte om dig

Ibland vill jag bara prata med dig

Prata om saker som bara du kan svara på

 

Men jag ger upp

Ska aldrig mer fråga

Fråga vem mamma var

För du vill ju aldrig prata

 

I nio år har du varit tyst

Aldrig frågat vad jag känt

Inte ens när vi begravde mamma

frågade du vad jag tänkte

Vad jag kände

Aldrig någonsin

har mina känslor fått spela någon roll

 

För det handlar alltid om dig

Varje gång jag försöker prata om mamma

blir du arg och säger att jag är elak

 

Enda sedan mamma dog har du försökt fostra mig

Enda sedan mamma dog har jag försökt vara en bra dotter

 

Men allt jag får är skäll

Allt jag får är hårda ord om att jag inte duger

Att jag är för tjock

För lat

För...

nånting

 

Allt jag får är pikar om att jag inte äter fisk

Allt du säger är att

"du inte förstår hur du kunnat misslyckas så fullständigt med mig"

Allt jag får höra är att jag inte duger

 

Det enda du frågar är vad Han säger om saken

Men vet du vad?

Han säger ingenting om saken

För till skillnad från dig så älskar Han mig

Och Han stöttar mig och tror på mig

 

Men av någon anledning räcker inte det

Av någon anledning ligger jag ändå sömnlös om nätterna

Ligger sömnlös och försöker frenetiskt

övertyga mig själv om att jag älskar mig själv

Men allt som ekar i mitt huvud är dina ord

Dina ord som talar om för mig att jag inte duger

Att jag inte är tillräcklig

Att det är mig det är fel på

 

I nio år har jag försökt vara en bra dotter

I nio år har du ständigt påmint mig om att så inte är fallet

I nio år har jag försökt att älska dig

så att du ska kunna älska mig tillbaka

 

Idag sa du att du inte litade på mig

Att du trodde att jag skulle stjäla dina pengar

Idag sa du att jag inte förtjänade ditt förtroende

 

Idag klippte du bandet

Bandet som höll mig uppe

Bandet som fick mig att fortsätta kämpa

Idag klippte du bandet

 

Imorgon är jag inte din dotter

 

 

 

 

 

 




Fri vers av Nattsuddan
Läst 185 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-07-27 22:36



Bookmark and Share


    Blomqvist
Den var jätte bra den blev väldigt bra beskriven
2009-07-27
  > Nästa text
< Föregående

Nattsuddan
Nattsuddan