Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
version 1.1


kärlek


att
drabbas

av den rymd
som doftar ljus
och andas liv

vars yttersta spets
och innersta gömsle

är öppet sår och
nyfödds joller




Fri vers av Rublev
Läst 678 gånger
Publicerad 2005-10-13 00:00



Bookmark and Share


    Evelyn
you had me at "att drabbas".
väldigt vackert, verkligt och hårt samtidigt som lysande, förförande mjukt.
2005-12-15

  karamellen
Ännu en fullträff...Bugar mig ödmjukt inför din skrivkonst. Du fångar kärlekens kärna med så oerhört vackra ord.
2005-10-27

    ej medlem längre
Nääe va bra, jag blir tokig, precis så är det, avkalat och ytterst väl beskrivet, du skriver väldigt bra. Gillar jollret.
2005-10-26

  Markattan
Allt verkar vara sagt, men ändå:
en mycket vacker skapelse som i ytterst få ord säger så mycket.
2005-10-17

    ej medlem längre
jag gillar verkligen den mer utförliga beskrivning än allt det vanliga kopierade tjafset om kärlek. Detta går djupare in i känslan och kan tolkas fritt, men det är kärlek. Mycket bra läsning för mig just nu, när jag befinner mig i ett stadium av djupare kärlek.
2005-10-15

  Deva
Du för mig in i kärlekens geografi, beskriver med en slags luftighet som får orden att stiga upp från "pappret" (eller skärmen;). Mycket vackert.
2005-10-14

  rebecca d
vilken vacker dikt om kärlek och dess förutsättning: sårbarhet. Så fint uttryckt- upplevelsen. Också att det får oss att vidgas...
2005-10-14

  sokrat
oj, kan man skriva så mycket så lite!!!
2005-10-14

  HQ
Det är ungefär nu som man inser att man har så mycket kvar att uppleva...
Detta känns som så det ska vara, så det ska kännas.
Tack, det var nog en välbehövlig vetskap*
2005-10-13

  Cinemiracle
Den som beskriver kärleken så, vet precis vad den är...
En ovanligt spikrak Rublev skär som vanligt med laserstrålar i medvetandet och (som vanligt) med kirurgisk precission i ordvalet. Lika självklar och lysande som det ämne den avhandlar.
2005-10-13

  eee
Få ord som rymmer det största av allt, KÄRLEKEN!!!
Så ljuvligt smärtsam........
Underbara ord från dig vännen!
2005-10-13

  Teresia Ridell
Så hoppfull och utlämnad kan väl bara ett nyfött barn och nyförälskade vara...
Fint !
2005-10-13

  himlens hemlighet VIP
lekande fint
2005-10-13
  > Nästa text
< Föregående

Rublev
Rublev