Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
det kommer inte bli bra jag ville bara säga det


idag dog min mormor



det är så bisarrt
att jag har inga ord
hon är död
hon är död
hon är död

på mitt kylskåp sitter två kort från hennes ungdom
det ena:
tre finklädda flickor
en leende Britta i mitten
det andra:
sex flickor, en klädd i slöja
de övriga fem som män
mormor ler på flickans möhippa

jag har en skål jag tänder ljus i
ikväll tänder jag dem för henne
jag har sagoboken hon läste ur
en dag ska jag läsa för mina barn

men bäst av allt
var den gången
då mormor låg i den där förhatliga sjuksängen
och jag plötsligt, äntligen ser:
det är ju hennes näsa jag har

du kommer alltid vara hos mig






Fri vers av kärleksbarn
Läst 342 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-01-16 18:19



Bookmark and Share


  Maj-Len VIP
Fint!
2010-01-17

  Line W
En stark och känslosam observation mitt i mörkret... Mycket fint!! Kram
2010-01-16

    Nicklas VIP
Väldigt vackert i sin sorgsenhet.

Beklagar sorgen!
2010-01-16

  Nina Nightwish
Beklagar sorgen... en fin text du har skrivit..
2010-01-16
  > Nästa text
< Föregående

kärleksbarn
kärleksbarn