Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Två snöiga haikus



igendriven väg
hindrad av snömassorna
nedkylda längtan



minsta snöflinga
dansar genom rymderna
landar i min hand




Bunden vers (Haiku) av Ingrid Nilsson
Läst 286 gånger
Publicerad 2005-10-31 08:49



Bookmark and Share


    Daniel Sund
Jag instämmer med tidigare kommentarer; den andra flyter på ett vackert sätt. Bilden är också väl bekant; hur den unika lilla perfekta snöflingan dalar ner och smälter till intet så fort den landar i handet, den påminner så vackert hur flyktigt allt är.
2005-11-01

    Florence
I den andra flyter rytmen fint och naturligt.
"Minsta snöflinga" betyder, för mig, att varenda snöflinga i rymderna är på väg till din hand. Så till den grad snöigt är det väl inte ens hos dig?

Den första är mer intressant men språkligt lite oklar. Vart hör den suggestiva frasen "nedkylda längtan"? Vems längtan? Snömassornas? Spelet mellan den igensnöade vägen och denna längtan är suggestivt men kräver förtydligande, åtminstone för min smak. Här finns ämnet till något riktigt gripande.
2005-10-31
  > Nästa text
< Föregående

Ingrid Nilsson
Ingrid Nilsson