Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Släpp fram den, sommaren!

efter en dag i min trädgård ansande risiga buskar

klippande blåregn och rosor, lyssnande koltrast och duvor

något mig aktande regnet vilket mig ej ville dränka;

blott att en smula förhöja doften av vårgranna blomster

föll det i dagglätta droppar några minuter i taget

 

efter en dag när jag räknat burkar som visst blivit över

väggarnas byte av färger - förra säsongens små framsteg

granskat de penslar jag sparat, listat de inköp som krävas

och sett min man när han sågat lister i lagoma längder -

får jag väl säga ändå att sommaren visst kan få komma

 

 




Bunden vers (Hexameter) av Åsa Gustavsson VIP
Läst 464 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-05-01 20:22



Bookmark and Share


  L Patrik W Johansson VIP
korta och koncisa rader om ett bra ämne

Be well,
LPatrikWJ
2010-05-11

    papillon
Hell dig, du trädgårdens musa och hälsa till sågande maken -
Snart är det dags att till hemmet köra på kärra och flakvagn
huggen och ohuggen ved i större och mindre partier :-))
2010-05-02

  rebecca d
ja...
vardag..och förväntan
2010-05-01
  > Nästa text
< Föregående

Åsa Gustavsson
Åsa Gustavsson VIP