Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
När jag var liten bodde jag på ett barnhem där det var väldigt ont om mat och vatten. Man fick väldigt lite vatten, trots 40 graders värme. Allt sedan dess har jag fascinerats av vatten i olika former. Här är en dikt om vattendroppen.


Vattendroppen

Vattendroppen plaskar
ned i liten pöl
vänder sig och vrider
sig till rättan köl
Finner annnan droppe
blir så häftigt kär
skyndar sig emot den
så fort som "benen bär".

Två små vattendroppar
får barn, tre, fyra, fem
Nu skyndar vi att leta
efter vårat hem
sa den första droppen
och tog familjen med
på en liten utflykt
längs lilla floden ned.

Tusen vatttendroppar
yrar runt i skum
leker liksom laxar
i vattenfylda rum

Störtar nedför floden
genom vattenfall
kommer sedan slutligen
ned till havet kall

Nej hu, sa våran droppe
här är för kallt och stort.
Vi skulle stannat kvar i moln
ja, det borde vi ha gjort.
Hur ska vi kunna komma hem
från detta stora hav?
Oh, kära hjälp, jag tror nog att
det här kan bli vår grav!

Men solen steg
och hettan med
och havet värmdes upp
Då vår droppe med familj
planerade en kupp
och steg med vattenångan så
till väders upp uti det blå

Droppen, frun och barna fem
hade äntligen kommit hem
Och lyckliga de alla var
blickandes från himmel klar
i ett litet moln så ullig;
-Säg, visst var denna saga gullig!?

/Anna Ahlborg




Fri vers av Anna Ahlborg
Läst 847 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2010-09-05 23:56



Bookmark and Share


  Maud Louise
Det var en riktigt fin o gullig saga att ta till sitt hjärta
2015-11-24

  Veronic@
:) ja de var en saga gullig . . .
2010-09-12

  Monika A Mirsch VIP
det var en riktigt goder vattensaga!
2010-09-11
  > Nästa text
< Föregående

Anna Ahlborg