Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Till Jacob Wessbo-mitt livs största kärlek. Jag älskar dig över allt på jorden.


Djup är vinden som viner

Djup är vinden som viner genom universums djup.

Känn krusningen i tiden, känn solnedgångens ljus,
känn värmen som strålar i timmen innan kylan drar in.

Känn skälvningen i mörkret, se tusen stjärnors sken,
se lågan långt därborta-om en framtid klar och ren-från svek, hat, hot, våld, krig;
från kärlekssmärtors kval, från ondskans hårda val,

se framtidsrodnad glittra långt bort vid horisonten,
var ängeln som genom dig bringar kärleken vid fronten.

Djup är vinden som viner genom universums djup.
Känn krusningen i tiden, gå mot soluppgångens ljus.

/Anna Ahlborg




Fri vers (Fri form) av Anna Ahlborg
Läst 180 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-02-28 11:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Anna Ahlborg