Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tillägnad alla Studenter!


Till Studenten

Nu är snart tiden inne,
oh, ljuva tider som flytt.
Nu är snart tiden inne
när livet blir spännande nytt.

Nu så är pluggandet över,
överge skolan du får.
Nu kan du allt du behöver
efter så många år.

Nu öppnar sig framtidens hjärta,
nu öppnar sig arbetets dörr.
Nu försvinner all smärta
och stress som du kände förr.

Ledsen att säga det, vänner
men inget blir som ni tror.
Din världsbild blir ej den du känner
och det smärtar att bliva stor.

Jobba? -det kan du glömma.
Bostad? -aldrig på tin'.
Vad som finns är för dig att drömma
och uppvisa ett tappert grin,
när du ska på en intervju,
eller en lägenhet se.
Det enda du faktiskt kan göra
är att hoppas och be.

Du trodde att plugget var slut nu för gott.
Tyvärr blev den drömmen så fruktansvärt kort.
För att få jobb uti denna vår tid
måste du fortsätta plugga så blid.
För ingen kan jobb utan utbildning få
du måste ha erfarenheter också
samtidigt ska du va' ung och snygg,
jag kära vänner, vår värld den är stygg.
Du måste va' erfaren, ung och klok,
vara vacker och smal och lärd som en bok.

Så ser det ut, kära unga student.
Men deppa ej nu, ty det är allmänt känt
att utan era glada och hoppfulla flin
skulle vår värld inte vara så fin.
Vi alla behöver er glädje och sång,
om en ljusnande framtid i en värld som är vrång!


/Anna Ahlborg





Fri vers av Anna Ahlborg
Läst 2673 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2011-06-03 00:14



Bookmark and Share


    Dan Myrbeck
Bra skaldat!
2015-07-15

  Alicia Stenfors
Livet är en kamp, alltid.
2014-11-16

    ej medlem längre
Fantastiskt poem! Så full av liv, och livssanningar, så rak och ärlig, men tröstande samtidigt, en stor dikt.
2014-03-07

    AA VIP
Jag gillar din text. Många bottnar men det viktigaste budskapet ät hoppet.
2011-06-03
  > Nästa text
< Föregående

Anna Ahlborg