Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Piskad rygg

Ryggen piskad i en vilsen verklighet.
Sekunder som äter av en sliten stolthet.



Likt svidande örfilar är din tystnad.
Hur kan jag svara på ingenting.
Tårar i ett fängelse inte ens flaskan rår på.
Spegelbilden krossar alla illusioner och tystnaden trampar
på det som en gång var.

Din tystnad och andras ord blir en enhet, en kamp
för stark för mig att vinna.
Ute färgas livet men här inne packas allt ner i små lådor.
Jag skriver med svart och eldar ljus för att hålla värmen.
Ljus med doft för att gömma stanken av ett ruttet ingenting.

Jag säger inte mycket längre och du,
du säger ingenting.





Fri vers av Suzy med punkterna
Läst 901 gånger och applåderad av 37 personer
Publicerad 2012-10-21 16:52



Bookmark and Share


  sommarmoln
Berörande...
2013-01-06

    ej medlem längre
En piska som vilset viner över ryggen och en sliten stolthet som till sist mynnar ut i en tystnad när ingenting längre finns att säga. På något sätt så känns det som att den här dikten beskriver den absoluta nollpunkten då man befinner sig i ett fängelse av tårar utan möjlighet att kommunicera ut sina erfarenheter och därmed finna någon slags förlösning. Ett vakuum, en svart skrift och ett ingenting. Lite så läser jag texten som på ett bra sätt förmedlar känslan av att utkämpa en övermäktig kamp i jakten på att komma tillbaka till verkligheten och åter fylla livet med färger. Det är hårt, det är slutet och det är stumt, och fastän man längtar och strävar så vägrar lyckan att infinna sig, och dessutom så finns det ö.h.t. inget kvar att ens svara an på eller att förhålla sig till. Det jag läser här är mycket starkt och förtätat, och de avslutande och lätt resignerade stroferna knyter på ett mycket bra sätt ihop dikten. Den tycks avstanna i ett ordlöst antiklimax och en känsla av totalt stillestånd och remi där det går inte att ta miste på svärtan.
2012-11-26

  Lars Hedlin
Starka ord som sätter sig i själens djup.....
2012-10-25

  DrZappa VIP
Doktorn gillar!
2012-10-23

    ej medlem längre
Starkt och drabbande!!!!

Hoppas det inte är hämtat ur verkligheten
2012-10-21

  Eva Langrath VIP
Stark text där övergivenheten och sorgen känns in i märgen.
2012-10-21

    ej medlem längre
fysisk tung prosa.. bra
2012-10-21

  Ola Rydberg
Ja berörande och kraftfullt
skriven
2012-10-21

    ej medlem längre
Stark och pinande berörande!
2012-10-21

    Ladyblack
djupt!

gillar starkt
2012-10-21

  Celticgirl VIP
detta var bra...
hela texten talar...
2012-10-21

  LenaJohansson VIP
berörande
2012-10-21

    ej medlem längre
Rader som berör mig starkt...
2012-10-21
  > Nästa text
< Föregående

Suzy med punkterna
Suzy med punkterna