Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag har redan åkt flera Vasalopp

 

Men du vet jag har aldrig tyckt om att åka skidor

 

eller att behöva lyssna på andra

när de tror att de vet

exakt hur jag är och vad jag behöver

för när jag vill

sitta ensam i en alldeles för stor filt i bara hud och raggsockar

lyssna på deppig musik

och känna dunklet

reparera min svårt brända hud

eller bara lägga mig ner i en snödriva och titta på stjärnorna

där mellan tallarnas snötyngda toppar

blunda

och känna hur världen

förflyttar sig ett halvt varv åt höger

så det kittlar till i maggropen där jag ligger utsträckt

som en fallen snöängel

 

så gör jag det

och det är inte för att jag måste

utan för att jag är den enklare kopian av mig själv

som jagar en känsla av livet

 

som älskar som en snöängel i pudersnö

med lika rosiga kinder

inne som ute

som lyssnar på Kent och gråter

för att livet är livet och inte en illusion

för att det är jag

 

och jag har aldrig tyckt om att åka skidor

 




Fri vers av Ensamma mamman
Läst 1022 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-03-05 10:27



Bookmark and Share


  frozen_yoghurt
Fantastiskt skrivet! Älskar ditt ordval, och dina texter har ett underbart flyt! Tack!
2006-03-05

  Ord
Ja shiit vad jag fångas av denna Ida !!

Vill inte vara det minsta konstruktiv...
bara ge dig ovationer och Tack
för att du drar in mig i en känsla jag njuuter av..

såå skön denna !

Taack !!

/ Crister
2006-03-05

  Jessica Ebbesson
Dina ord är härligt uppkäftiga..
Gillar denna jättemycket!
2006-03-05

  Daniel_78 VIP
sköna morgontankar från Norr
detta var bra
2006-03-05

  Bodil Sandberg
Underbart!!!Underbart!!!Strålande poesi....älskar den!!
2006-03-05
  > Nästa text
< Föregående

Ensamma mamman
Ensamma mamman