Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale…


SKOTTSÄKER VÄST

 

en rubrik som inte är sig lik

jag speglar speglarna i glaset

en skottsäker väst behöver jag

när du skjuter salvor mot mig

 

skakat utrört bortfört blekt

sitter minnet och skramlar 

vem är du? så är frågan ställd

vet du vem du egentligen är?

 

bevittnar skrikens kroppar dansa

hur de skruvar sig undan osynligt 

de viker sig mot mittens ingenting

förvandlar sig till pappersflygplan

 

kastar ut sig själva ur sikte nu

jag axlar av mig skottsäker väst

vänder ryggen åt mynningen till

skjuter bort tyngden och reser mig

 




Fri vers (Modernistisk dikt) av Solstrale VIP
Läst 191 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2020-10-16 00:26



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Tack för fina kommentarer!
2020-10-16

    Peter Söderqvist
Starkt skrivet. Att våga ta ner garden och gå vidare är stort.
2020-10-16

    Lena Staaf VIP
Man behöver värna sig när man angrips och sedan försöka lämna det bakom sig men det är inte alltid så lätt när det finns öppna sår.
2020-10-16

  AiA Maria den fria
Befrielse

Transformation


Tusen tack!
2020-10-16

  Horace
En dikt att återvända till
för att förstå hur det är fatt
om frågorna besvaras
om friheten består

Mäktigt och angeläget
Tack
2020-10-16

  Ewa-Britt Nilson VIP
Befria sig själv
mot en salva
som vad som
helst kan kalva av
under så´nt vill
man ej bli slav
ej heller gå i kvav
så starkt motstånd
är ett krav...

2020-10-16
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP