Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bakom dina kluvna hårtoppar

 

 

  Du grät då dina tulpaner vissnade och strumporna färgades rosa i tvätten

samtidigt som hon bet ihop när han gav henne det han själv kallade för

deras dagliga lektion


  Du skrek på damen vid kemtvätten

då rödvinsfläcken inte gick bort från din nya Gucciklänningen

medan hon sökte skydd bakom gårdagens tidning

då hennes enda ägda solglasögon krossades vid senaste fallet från trappan


  Du tog förstaklassen till ditt sommarställe i Spanien

samma dag som hon fann kärleken i en pillerburk


  Då du reste tillbaks till din herrgård vid skärgården

hade hennes sista resa redan gått via akuten


När du klippte dina blonda hårtoppar

hördes hennes sista suck

i en tom sjukhussal

 

 

 




Fri vers av Bissen
Läst 983 gånger och applåderad av 5 personer
Utvald text
Publicerad 2007-05-03 21:27



Bookmark and Share


  Jojo
men oj, jag är tagen, berörd
vilka kontraster, vilken sorg
blir nästan lite arg...
2007-07-03

  Ylvavirvla
Riktigt bra!
Jag kunde inte sluta läsa dessa vackra, smärtsamma, gripande rader.
Mycket bra skrivet och sammansatt!
//
2007-07-03

  Jannike
Denna känslosamma dikt får mig att rysa när jag läser de sista orden.. Bra skrivet!
2007-05-06

  Mackan
vacker-känslostorm
2007-05-06

    ej medlem längre
wow, du är verkligen bra, och jag kan inte ta ut ett citat för då måste jag ju nästan ta med hela, och tja, jag älskar den. *bokmärker*
2007-05-06

    Cammo
Pj. Det har var verkligen jätte bra. jag satt som trollbunden hela dikten. Det var som en hitroria som verkligen förtrollade. Jag verklgein tyckte den var jätte jätte mega super bra!
2007-05-04

  utstött
Du är en glädjekälla och en
spridare av ljus och omtänksamhet
2007-05-03
  > Nästa text
< Föregående

Bissen
Bissen