Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det här med känslor...


Ögonblicklig makt

 

Tänk så starkt
känslor faktiskt påverkar
hur de smittar snabbare
än luftburna bakterier

ansiktsuttryck
gester
energier
våglängder
atmosfärer

du möts av ett högirriterat fejs
fräsande spottande ord
fast du inte är inblandad
din sinnesstämning ur balans
resten av dagen

din egen vanmakt
du slänger ur dig
på din oskyldiga granne
han känner sig olustig
resten av kvällen

vad är känsloenergier
egentligen
som har en sådan
ögonblicklig makt
över vår sinnesstämning

tänk om man kunde
samla dem på burk
och använda dem vid behov
eller låsa in dem ur synhåll
när man inte vill bli ostörd
- så praktiskt det vore

 

 




Övriga genrer av noname_realmind
Läst 299 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2007-08-18 19:41



Bookmark and Share


  drakbruden VIP
Gissa varför man är så sur när man har varit på Ikea en regnig sommardag.....
2007-08-19

  Catrin
En bra påminnelse till oss om att tänka på hur vi agerar och reagerar i olika situationer...Snyggt.
2007-08-19

  Maria Zena Viklund
fantastisk!
2007-08-18

  stella
Verkligen!! Snyggt beskrivet!
2007-08-18

    ej medlem längre
Oj va många burkar!! *S*
En viktig text att tänka över...
Man kan faktiskt förstöra dagen för en annan med sitt sätt att vara...
2007-08-18

    sleepwalking
Ja, det skulle det sannerligen!

bra text, och väldigt välskrivet.
applåd
2007-08-18
  > Nästa text
< Föregående

noname_realmind
noname_realmind