Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Muck!

Sju terminer på högskolan - journalistik, religionsvetenskap och filosofi. Nu har allt malts genom det akademiska maskineriet. Färdigpaketerad journalist och religionsvetare. Så ytterligt märkligt det känns. Snudd på overkligt.

Alla dessa möten... Rädsla, glädje, förväntan, besvikelse. Studiebesök på buddhistföreningar, i kyrkor och moskéer. Utfärder till rättegångar och samhällsinträttningar. Referat och artiklar. Intervjuer och videofilmning.

De eviga föreläsningarna. Kaoset med scheman och organisering. Stressen. De ständiga kraven. Mörkerdagarna. Ljusglimtarna. Orättvisa likgiltiga lärare. Karismatiska och inspirerande lärare.

Och så allt skrivande! Datortangenterna blankslitna i rasande fart. Timmar, dagar, veckor, år - nedgrävd i böcker, kompendier och anteckningar.

Ångestfyllda tentor i gigantiska salar. Hånfulla blickar av dem som ansåg jag var för gammal för att vara där. Uppmuntrande ord för att jag faktiskt vågade vara där.

Skratten, leken, allvaret. Den kvävda gråten. Ilskan, frustrationen. De förtroliga samtalen. Alla ansikten jag lärde känna. De som droppade av i förtid, de som tappade orken. Alla medstudenter jag saknar...

Nu står jag här - färdig att ge mig ut i världen med min nya ryggsäck. Vart tog åren vägen, de som nyss låg framför mig och som tycktes så oöverstigliga? I detta enda slutögonblick vilar de i min famn.

Overkligt.




Fri vers av noname_realmind
Läst 698 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2011-01-24 22:58



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Stort grattis! Jag gör en liknande resa nu, till råga på allt samma ämne... :)
2013-09-06

  Stjärnregn
Härligt och vemodigt! För även om det är kämpigt att plugga så är det ju fantastiskt! Och än mer fantastiskt att du i din ÅLDER gjort det! ;-) Grattisrop och fanfarer! (länge sen jag var här...)
2011-05-10

  Rachel Roth
Väl beskrivet! Grattis! Lycka till! Spännande att få höra vad som händer framöver
2011-04-03

    ej medlem längre
Väl beskrivet om studerandets vedermödor och glädjeämnen. Lyckat till med att tillämpa allt! Grattis till en väl utförd prestation!
2011-03-27

  Eva Langrath VIP
Grattis och lycka till på den nya vägen
2011-03-08

  Stefan Viljehammar
Grattis i efterskott.
2011-02-21

  S.A.I. Steve Lando VIP
ja så går det, grattis!
2011-02-07

  Mangal VIP
En förebild för andra och för dig själv!
2011-01-27

  Christine Sabel
Grattis och bra jobbat!
2011-01-25

  Deva
Lycka till med din nya ryggsäck!
2011-01-25

  Fredrik P. VIP
studentlivet innefrån
vältecknat - grattis
till studieframgången!
2011-01-25

  Water VIP
Uthålligheten gav en seger!
Gratulerar!
2011-01-24
  > Nästa text
< Föregående

noname_realmind
noname_realmind