Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Min mor 89 år är nu inlagd på äldrevård. Glömskan har tagit över. Dikten är från några år sen, då hon fortfarande var hyfsat igång, men tyvärr redan då så drabbad av demensen att hon inte längre kunde ta till sig skrivna texter...


En mors lyssnande hjärta

Minns hur du läste sagor för mig
en halv oändlighet eller mer
tålmodig som bara en mor kan vara
med en så envist sagoälskande unge

Minns hur du lyssnade
på mitt eviga babbel om allt
dina ögon blommande kärleksfullt
när jag klängde runt dina trötta ben

Minns ditt varma skratt
när vi delade roliga historier
hur du rufsade kudden runt mitt huvud
så jag fnittrade som en tokig


Många var mina dumheter genom livet
du förlät dem alla som bara en mor kan


Nu har du levt ett långt liv
din röst ännu varmt melodisk
ögonen blommande
ditt lyssnande hjärta alltjämt där

Du är min älskade mor
jag bugar för den kraft
du skänkt mig genom livet
utan att någonsin vackla




Fri vers av noname_realmind
Läst 539 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2013-11-22 11:35



Bookmark and Share


  noname_realmind
Min kära mor gick över till andra sidan i augusti 2019. Känns fint att då ibland läsa om denna, och minnas de fina stunderna vi hade...
2022-01-10

  Eva Langrath VIP
Ömsint fin text.
2021-11-15

  DominiQueen
Så ömsint och vackert skildrat.
Känner värmen.
2016-01-12

  RitaBrunner
En kärleksfull hyllning till en älskad mor! Du finns i hennes hjärta trots att hjärnan felar...
Jättefin!
2013-12-26
  > Nästa text
< Föregående

noname_realmind
noname_realmind