Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Från skafferiet, juli 2004, omgjord


Anna-Lisa


Anna-Lisa ligger säkert
tar sig ingenstans
vaggar fix och orubblig
vid den trygga bryggan

Det gungar och kränger
knirkar och slår i henne
men hon lever sitt liv
ständigt förtöjd

Blåsten viner
runt hennes sidor
spelar spöklika sånger
i master och linor

Trygg i hamnens famn...


Men en grubblande trängtan
pulserar utmed båtsidorna
i det dolda en längtan ut
till oprövade vatten

Hennes ivriga äventyrslust
drömmer sig upp till ytan
längtar urladdning och åskbyar
trånar farliga havsgudar

Bara där - i drömmen
vräker hon sig framåt
över dånande vågor
i frisk glupsk livsaptit

 




Övriga genrer av noname_realmind
Läst 111 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-02-24 22:05



Bookmark and Share


  Carola Zettergren
Härlig poesi!!!
Lite som en båtsaga....
med djup uti!!!
2008-02-24

    ej medlem längre
En dubbelbottnad underbar dikt och livslust!
Härligt havslig!:)))
2008-02-24
  > Nästa text
< Föregående

noname_realmind
noname_realmind