Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Från Zangmos skafferi, sept 2004


Papiljottkvinnan


Kvinna med rosa spetsskor
antika papiljotter och 50-talssjal

Ögonbrynsdarr, kutryggig
spikben travar fram och åter

Hennes tankars snåriga djungel
sprakar metervis utanför huvudsjalen

Vad rör sig innanför antikpapiljotterna
där hon trampar i väntan på bussen?

Vad känner hon innanför
det lilla tunna fågelbröstet?

Alla går vi och bär på vår
egen svarta ryggsäck genom livet
Det syns bara extra tydligt på vissa




Övriga genrer av noname_realmind
Läst 114 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-03-18 13:06



Bookmark and Share


  _Mian_
Härlig studie av annorlunda kvinna med pappiljotter och fågelbröst! Kommer att tänka på Mogårds bok, De ovanliga.
2008-03-18

  Carola Zettergren
Mmmm bra poetat!!!
2008-03-18
  > Nästa text
< Föregående

noname_realmind
noname_realmind