Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Pluggar religionsvetenskap just nu, och kan inte hjälpa att tankarna for iväg iväg lite ... ;)


Hallå Gud(ademon)


Om jag händelsevis skulle råka på dig Gud
under min vandring genom evigheten...


Hur kan jag då vara säker på
att det verkligen är DU Gud
och inte en förbaskat skicklig bedragare?

Någon som trånar efter makt över mig
som vill kontrollera, bossa mig, mästra mig
En Gudademon med magiska krafter
som snart framför påfrestande krav
på min tillbedjan och vördnad
varje litet ögonblick - dagen lång


Hur kan jag någonsin
vara säker på
att du verkligen är DU Gud?

Jag har ju aldrig träffat dig
Och buden är många
så fruktansvärt grymt många
om vem du är, hur du ser ut
och vad du egentligen vill


Fast om du är jag
och jag är du...

(som så många säger)

...hur kan vi då mötas -
om vi är ett och detsamma?

 




Övriga genrer av noname_realmind
Läst 160 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-03-26 19:43



Bookmark and Share


  Gunilla VIP
Ja, det är ju det som är
så förunderligt
- att mötas om man är
ett och detsamma.
Tror inte man kan
TÄNKA fram ett
möte
- tror att känslan
är en vägvisare.....
2008-03-27

  Larz Gustafsson VIP
Gud råkar man inte möta.
Honom möter man om man söker Honom, eller om Han söker dig.
Är det Han så vet du att det är Han.
Jag lovar.
Buden är 10.
2008-03-26

  Carola Zettergren
Fenomenalt bra diktarfunderat!!!!
2008-03-26

  Last Word Spoken
Jösses!!! Den här var djup! Väldigt djup!

Jag har mött Gud,
dock aldrig sett ´hans´ansikte under frälsningens pågående.
Han stod bakom mig då!

*asg*

Å GUD så sköt det är att vara lite TokRolig,
i en kommentar på en sådan allvarit text!

Tror det är nyckeln till hemligheten; humorn! Det säger Dalai Lama, och så rolig som jag är så måste jag vara vår Gud väldigt nära! :))
2008-03-26
  > Nästa text
< Föregående

noname_realmind
noname_realmind