Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En nidbild, visst. Men så vansinnigt långt från sanningen är den kanske ändå inte...


De tio blasfemiska buden - vår värld i dag?

 

1.  Var svekfull.

2.  Var otrogen.

3.  Var lögnaktig.

4.  Bryt alltid dina löften.

5.  Lev aldrig som du lär.

6.  Roffa åt dig allt som går.

7.   Älska andra bara på låtsas.

8.   Tillintetgör dem som stör dina cirklar.

9.   Göra mot andra det du själv tycker är obehagligt.

10.   Älska enbart dig själv och skit fullständigt i alla andra.

 




Övriga genrer av noname_realmind
Läst 141 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-03-27 09:06



Bookmark and Share


  Last Word Spoken
Med säkerhet en manlig Gud som stiftat dem stiften!!!
Alltså Gud bör och måste vara en kvinna! :))
2008-03-27

    ej medlem längre
Det är precis så här världen som ju består av oss människor ser ut idag trots att alla religioner förespråkar godhet i sina läror.
Människan har både gott och ont i sig och det är naivt att tro att enbart det goda kan fås framträdande när egenvinning och vinning har blivit den religion som styr...
kanontext!
2008-03-27

  Janis Karlsson
Intressant - tyvärr är det nog alltför många som lever efter de budorden. Kan guden, eller gudarna, vara den giriga mänskliga naturen och Mammon tro?
2008-03-27
  > Nästa text
< Föregående

noname_realmind
noname_realmind