Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Detta är sentementalt allvar, typiskt mig att sörja för den största förlusten man kan tänka sig...och ibland är jag bara glad för den tid jag tilldelades, ibland är gubben på månen givmild mot mig med... SKÅL!


Under en blå fullmåne

 

***

Jag firar vår ett års dag

på bänken vid ån

men du vet inte ens om det

för du är inte hos mig längre

Jag firar ensam under fullmånen

Ett år

med champagne och lax

öl och korv framför brasan

te och knäckebröd på köksgolvet

kaffe och gröt 

liemannen och en stor temptur-säng

kräftor och snaps

ostbågar choklad och Bobby Brown

på psykan

och tacos på självaste julafton (man bryter ibland gärna på traditioner för att få vara tillsammans)

ett år

med kärlek

                  glädje

                          skratt

                                   sorg

                                           saknad

               andnöd

minns du 

hur vi letade med lykta efter den vackra månen?

kommer du ihåg när jag försökte spela cool men föll av stolen

minns du fotona

Jag tittar på dem varje dag

jag vill minnas 

...jag vill stanna kvar...

Vi letade efter fullmånen  

och vi sökte efter sanningen tillsammans

även om vi båda är övertygade

om att vi redan har funnit den

Ett år firar sig inte av sig själv

den gick ur stapeln ikväll

när fullmånen vaknade

den gick ur led

när jag föll

...Du kom aldrig på Vår fest... 

Ett år

men inte en enda gång

såg vi fullmånen tillsammans

den lyste aldrig för oss

Vi var inte värda det vackraste

för vi tappade fattningen

om allt vi hade

***




Fri vers av Bissen
Läst 278 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-10-22 00:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Bissen
Bissen